laroche-posay.se

Website:https://www.laroche-posay.se/
Mottagna tummar upp4
Motagna tummar ner1
Karma:2 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (127)

1

2   0

hypoallergen


Begreppet hypoallergen används om en produkt som särskilt har utformats för att minska riskerna för allergiska reaktioner vid användningen. Inom dermatologin kan det handla om hudcreme eller rengöringsprodukter.
Källa: laroche-posay.se

2

1   0

aknelesion


Aknelesion är symptom som är kopplade till akne. De uppstår vid talgkörtlarnas öppningar. Man skiljer på icke inflammatorisk akne (komedoner/pormaskar) och inflammatorisk akne (papler, pustler, knutor och nodulocystor).
Källa: laroche-posay.se

3

1   0

hydrolipidfilm


Hydrolipidfilmen är en skyddande hinna som täcker hela hudens yta. Den består främst av svett, talg och vatten och dess huvudfunktion är att skydda huden mot bakterier. Den hjälper också huden att bevara sin fasthet och fuktighet.
Källa: laroche-posay.se

4

0   0

aha-syror


AHA-syror (Alpha Hydroxy Acids) är molekyler som finns i frukt. De används ofta i hudvård som en skonsam peeling för att ta bort döda celler, pormaskar och fläckar på huden.
Källa: laroche-posay.se

5

0   0

akne


Akne är en form av kronisk inflammation i talgkörteln. Man skiljer på två typer av akne: icke inflammatorisk akne (komedoner/pormaskar eller mikrocyster) och inflammatorisk akne (papler, pustler, knutor eller nodulocystor). Den vanligaste är en kombination av båda de här typerna.
Källa: laroche-posay.se

6

0   0

allergen


Ett allergen är ett främmande ämne som utlöser en allergisk reaktion hos en person. Kroppens immunförsvar försöker angripa ämnen som egentligen är ofarliga. Pollen, kvalster och päls är allergener som ofta utlöser eksem och bihålebesvär.
Källa: laroche-posay.se

7

0   0

androgener


Androgener är manliga könshormoner som produceras i testiklarna, äggledarna och i binjurarna som sitter ovanför njurarna. Testosteron är den mest aktiva androgenen. Ärftligt håravfall beror på påverkan av de här manliga könshormonerna.
Källa: laroche-posay.se

8

0   0

androgenetiskt håravfall


Håravfall som är ärftligt kallas androgenetiskt alopecia. Den här typen av håravfall, som är den vanligaste, orsakas av ökad känslighet för manliga hormoner, androgener. Ärftligt håravfall kan börja redan i 18-årsåldern och kallas även manlig och kvinnlig skallighet.
Källa: laroche-posay.se

9

0   0

anti-age produkt


En antiage-produkt är en produkt som ska minska rynkorna eller förhindra dem från att uppstå. Sådana produkter finns för alla hudtyper. De innehåller solskydd och antioxidanter som skydd mot yttre angrepp, AHA-syror och A-vitamin för att återuppbygga överhuden och ämnen som återfuktar huden och hjälper till att bevara hudens fuktbalans [..]
Källa: laroche-posay.se

10

0   0

antioxidant


En antioxidant hjälper till att bekämpa de fria radikalerna som angriper kroppens celler. Cellerna blir mer motståndskraftiga mot skador som orsakas av oxidering och hudens åldrande. Uppkomsten av rynkor kan därför saktas ned. Antioxidanter finns främst i frukt och grönsaker (vindruvor, äpplen, granatäpplen osv).
Källa: laroche-posay.se


För att se alla definitioner för 127, logga in!