nikotinoll.se

Website:https://hembryggning.se/
Mottagna tummar upp1
Motagna tummar ner1
Karma:1 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (43)

1

1   0

vejpa


En annan benämning för att röka sin e-cigarett
Källa: nikotinoll.se

2

0   0

adapter


En adapter används så att en clearomizer/behållare passar på ett batteri med en utförmning eller gänga som inte i normala fall hade passat.
Källa: nikotinoll.se

3

0   0

antal bloss


Hur många bloss batteriet räcker till innan laddning behövs. Milliampere (mAh) används dock oftare för batterispecifikation.
Källa: nikotinoll.se

4

0   0

batteri


Batteriet på ecigaretten möjliggör att atomizern i behållaren kan värma upp vätskan (e-juicen) så ånga produceras. Det finns olika storlekar och modeller på batterierna. Standardbatterier har endast en knapp för aktivering medan LCD Batterier har en display som visar bl.a. batteristyrkan. VV Batterier har variabel spänning som innebär a [..]
Källa: nikotinoll.se

5

0   0

clearomizer


Den del av e-cigaretten som fylls med e-liquid. Olika förångare har sina unika egenskaper som skapar skillnad i både smak och rök, vissa har även utbytbara delar. Man häller e-liquid i förångaren som i sin tur hettar upp vätskan och rökningens smak och känsla infinner sig till följd av att du tar ett bloss.
Källa: nikotinoll.se

6

0   0

dbc


Dual Bottom Coil. Är en benämning på en Dubbel bottenspole. Dubbla spolar/brännare ger oftast en renare ånga och minskar risken för bränd smak.
Källa: nikotinoll.se

7

0   0

deg


Dietylenglykol är giftigt för människor och djur, och kan orsaka dödsfall genom njursvikt. Test på små däggdjur indikerar ett LD50-värde på mellan 2 och 25 g/kg, vilket innebär att dietylenglykol är mindre giftigt än etylenglykol, men ändå är klart olämpligt att inta även i mindre mängder. På grund av sin giftighet tillåts diety [..]
Källa: nikotinoll.se

8

0   0

diacetyl


Diacetyl är en kemikalie med molekylstrukturen C4H6O2 och kallas enligt kemistandardiseringsorganisationen IUPAC:s nomenklatur för butandion eller 2,3-butandion. Diacetyl uppträder naturligt som ett resultat av jäsningsprocesser och finns därför i vissa ölsorter, viner och mejeriprodukter. Det är användningen av diacetyl som syntetiskt sma [..]
Källa: nikotinoll.se

9

0   0

disposable


Detta avser en engångsprodukt som kastas efter den är använd.
Källa: nikotinoll.se

10

0   0

e-liquid eller e-juice


E Juice är den vanligaste termen för denna vätska som ombildas till ånga. Den innerhåller i huvudsak PG (Propylenglykol), VG (Vegetabiliskt Glycerin/Glycerol), Vatten och Smakämnen.
Källa: nikotinoll.se


För att se alla definitioner för 43, logga in!