pokermani.se

Mottagna tummar upp0
Motagna tummar ner0
Karma:0 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (49)

1

0   0

add-on


Vanligtvis möjlig vid slutet av återinköpsperioden i en turnering, en add-on möjliggör för spelare att betala en ytterligare avgift i utbyte mot ännu en stapel av marker. Add-ons tillåts oberoende av hur många marker en spelare har kvar, till skillnad från återinköp som endast tillåts när spelare har mindre marker kvar än de hade i b [..]
Källa: pokermani.se

2

0   0

all-in


En spelare som satsar alla sina marker som han eller hon har kvar på bordet. Andra spelare som fortfarande är aktiva i given kan satsa och höja över den spelarens all-in belopp. Spelaren som har gått all-in är inte förpliktad att möta eller syna de insatserna. Men spelaren som har gått all-in har å andra sidan bara möjlighet att vinna po [..]
Källa: pokermani.se

3

0   0

ante


Används oftare i turneringar än vid ringspel, en ante är en tvingad satsning som alla spelare måste lägga vid inledningen av en giv innan hålkorten delas ut.
Källa: pokermani.se

4

0   0

beta


Lägg marker i potten för att satsa på att din hand slår eller är oavgjord med de andras händer.
Källa: pokermani.se

5

0   0

beta potten


Göra en insats som är lika stor som den aktuella summan i potten.
Källa: pokermani.se

6

0   0

blindar


På engelska "blinds". En förutbestämd satsning (innan några kort delats ut) läggs av spelaren som sitter direkt till vänster om den spelaren som lade den lilla blinden. Den stora blinden är vanligtvis (men inte alltid) dubbelt så stor som lilla blinden och är normalt minimibeloppet för satsning under de första rundorna.
Källa: pokermani.se

7

0   0

bluffa


Få andra spelare att tro att du har en bättre hand än vad som faktiskt är fallet genom att satsa eller höja som om du hade väldigt bra kort. Genom att bluffa kan du få andra spelare med bättre kort att lägga sig innan kortvisning och på så sätt vinna potten med mediokra kort. Å andra sidan kan det vara så att du har väldigt bra kort [..]
Källa: pokermani.se

8

0   0

bordet


De gemensamma korten och potten läggs på mitten av spelbordet. "Bordet" fungerar som ett sammanfattande uttryck för alla de kort som just då är uppslagna och synliga för alla. Om den bästa femkortshanden består uteslutande av gemensamma kort kallas detta för att "spela med bordet".
Källa: pokermani.se

9

0   0

bränna ett kort


Innan några kort delas för en omgång (hålkort, floppen etc) "bränner" dealern ett kort. Med detta menas att dealern kastar bort det översta kortet i leken och använder det nästa för given.
Källa: pokermani.se

10

0   0

checka


Att stanna i given utan att satsa eller höja. Genom att checka kan du stanna i spelet utan någon ytterligare risk eller kostnad för dig. Du kan endast checka om du är först i en satsningsrunda eller om alla spelare innan dig har checkat.
Källa: pokermani.se


För att se alla definitioner för 49, logga in!