prv.se

Website:https://www.prv.se/sv/
Mottagna tummar upp1
Motagna tummar ner3
Karma:-3 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (75)

1

1   0

periodisk skrift


Ska du ge ut en periodisk skrift måste du ha ett utgivningsbevis. Till periodisk skrift
Källa: prv.se

2

0   0

anordning


Ett uttryck som används när man skriver patentkrav. Anordning är en patentkravskategori som beskriver bland annat apparat, verktyg, maskin, anläggning och material, samt framställda föremål eller produkter, så som kemiska produkter, läkemedel och bruksföremål.  
Källa: prv.se

3

0   0

ansökningsavgift


För att söka t.ex. ett patent är ansökningsavgiften (= anmälningsavgift + granskningsavgift) den avgift sökanden måste betala för att få sin uppfinning granskad och bedömd. Ansökningsavgiften fås inte tillbaka, även om ansökan inte skulle leda till patent.  
Källa: prv.se

4

0   0

användning


Ett uttryck som används när man skriver patentkrav. Användning är en patentkravskategori där bland annat användning av ett medel (ämne, material, blandning, bruksföremål, apparat etc.) och användning av ett förfarande ingår.  
Källa: prv.se

5

0   0

avslag


Att få avslag innebär att din ansökan inte har blivit beviljad. Ett avslag går att överklaga, se Överklagan.  
Källa: prv.se

6

0   0

beskrivning


För patent är en beskrivning en redogörelse för uppfinningen, vilket problem den löser och hur den löser det.
Källa: prv.se

7

0   0

bättre rätt


För patent betyder det att en annan person än sökanden anser sig vara den riktige uppfinnaren, dvs. ha bättre rätt till uppfinningen.     C   © Symbol för "copyright", se beskrivning nedan.   
Källa: prv.se

8

0   0

datorprogram


Enbart programvara kan inte patentskyddas, då är det upphovsrätt som gäller. När det gäller datorrelaterade uppfinningar kan du få patent på ett datorprograms koppling till en teknisk lösning, alltså den funktion, metod eller process som blir resultatet av programmets körning i datorn.  
Källa: prv.se

9

0   0

designera


Man anger i Europapatentansökningar och i internationella patentansökningar (PCT) i vilka länder man vill ha möjlighet att få patentet registrerat. Samma sak gäller för internationella varumärkesansökningar samt för mönster.    
Källa: prv.se

10

0   0

eg-varumärke


Ett varumärke med giltighet för hela EU-området, även kallat Gemenskapsvarumärke. Myndigheten som handlägger ansökningarna heter Office for Harmonization in the Internal Market, (OHIM).
Källa: prv.se


För att se alla definitioner för 75, logga in!