resume.se

Website:https://www.resume.se/
Mottagna tummar upp0
Motagna tummar ner1
Karma:0 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (88)

1

0   0

above the line


Innefattar all reklam i massmedier, det vill säga tv, radio, biofilm, stortavlor och tidningsannonser. Definitionen kommer från hur reklamkostnader tidigare brukade bokföras. Förr utfördes above the line-reklam av annonsbyråer med provisionsbaserad ersättning. Kostnaden för detta bokfördes som ”försäljningskostnader”, vilka redovisad [..]
Källa: resume.se

2

0   0

abribus format f


ör utomhusannonser. Är i praktiken detsamma som eurosize.
Källa: resume.se

3

0   0

action marketing


Samlingsterm för all köpstimulerande reklam som utförs i anslutning till försäljningsstället. Innefattar butiksreklam och event.
Källa: resume.se

4

0   0

adresserad direktreklam


Direktreklam som skickas adresserad till enskilda mottagare. Dessa adresser väljs ut genom körningar i databaser för att få en mottagarbild som matchar en viss målgrupp. Se även customer relationship management (CRM) och oadresserad direktreklam. Art buyer Den person på en reklambyrå som ansvarar för inköp av fotograf- och illustratörstj [..]
Källa: resume.se

5

0   0

art director


Formgivare på reklambyrå. Kan även ha hjälp av underställda ad-assistenter och layoutare.
Källa: resume.se

6

0   0

ateljé


Av tradition sitter ofta kreatörerna på en reklambyrå för sig, skilda från projektledare och byråledningen. Det är i ateljén som annonsproduktionen sker.
Källa: resume.se

7

0   0

b2b


Utläses ”business-to-business”. B2b-reklam är reklam där den målgrupp som det annonserande företaget vill nå består av andra företag. Se även b2c.
Källa: resume.se

8

0   0

b2c


Utläses ”business-to-consumer”, eller konsumentreklam. Så gott som all reklam vi möter i vårt dagliga liv är B2C-reklam. Se även b2b.
Källa: resume.se

9

0   0

below the line


Samlingsterm för alla relationsskapande reklammedier, såsom dm, event och internet. Se även above the line (ATL).
Källa: resume.se

10

0   0

blog


En webbsajt med noteringar, kommentarer och nyheter som uppdateras kontinuerligt. En viktig del är att kommentera andra bloggar och därmed uppnå en nätverkseffekt. En blogg kan handla om allt från katter till världspolitik. Antalet bloggar ökade kraftigt under 2007 och blev i många fall mer professionella.
Källa: resume.se


För att se alla definitioner för 88, logga in!