spitfire.se

Website:https://spitfire.se/
Mottagna tummar upp1
Motagna tummar ner2
Karma:-2 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (129)

1

1   0

annons


Betalt utrymme i tidning i första hand avsedd för kommersiell information. En tidning säljer de flesta större annonser i standardformat som kvartssida, halvsida, helsida och helt uppslag.
Källa: spitfire.se

2

0   0

# hashtag


# tecknet kallas för en hashtag och indikerar att det efterföljande ordet är en tag. Något som indikerar vilket ämne man twittrar om. Allt som gör det enklare att sortera, hitta information och [..]
Källa: spitfire.se

3

0   0

a- foto


(Director of Photography, DoP). Chefsfotograf. Har b-foto och c-foto under sig.
Källa: spitfire.se

4

0   0

a/d omvandlare


Enhet som omvandlar en analog signal till en digital.
Källa: spitfire.se

5

0   0

adaption


Anpassning av en reklamidé eller ett koncept från ett medium till ett annat. Du kan till exempel adaptera en idé i en annons till en reklamfilm eller tvärtom.
Källa: spitfire.se

6

0   0

adwords


Googles Pay Per Click annonseringsprogram på Googles sökmotor. Det blåa fältet du ser ovanför och till höger om de organiska träfflistorna.
Källa: spitfire.se

7

0   0

after effects


After Effects (AE). Program för digital compositing från Adobe. Compositing är skapandet av avancerade videosekvenser genom att kombinera bilder från olika källor. Till exempel kombinera inspelad video eller film, 3D-bilder, 2D-animationer, stillbilder, målade bakgrunder och text med varandra.
Källa: spitfire.se

8

0   1

ansvarig utgivare


Ansvarig utgivare är en juridisk benämning på den befattningshavare som tar hela det rättsliga ansvaret för innehållet i en tidning, tidskrift eller film. Det gäller så kallade tryckfrihetsbrott och upphovsrättsbrott. Han eller hon bestämmer över innehållet och ingenting får i princip införas mot dennes vilja. Ansvarig utgivare utses [..]
Källa: spitfire.se

9

0   0

apelsin-tv


Apelsin-TV är en nedsättande term för övertydlighet inom TV. Uttrycket kommer från att hålla upp en apelsin i bild och säga “det här är en apelsin”.
Källa: spitfire.se

10

0   0

arri


Tyskt företag som tillverkar filmkameror, belysning och annan utrustning för filmproduktion. Grundades 1917 av August Arnold och Robert Richter.
Källa: spitfire.se


För att se alla definitioner för 129, logga in!