xn--smsalnet-e0a.se

Mottagna tummar upp0
Motagna tummar ner0
Karma:0 (tummar upp-tummar ner)ottagna badges

Inga Badges funnaDefinitioner (19)

1

0   0

betalningsanmärkning


Om du struntar helt i att betala ditt smslån så löper du risk att skulden går vidare till inkasso och fortlöper till kronofogden. När den väl har kommit till kronofogden så kan det meddelas utslag och du får då en betalningsanmärkning. Man ska verkligen akta sig för att få en betalningsanmärkning då det kan innebära att du får svå [..]
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

2

0   0

blancolån


Blancolån är att låna utan säkerhet. Detta innebär att banken eller kreditgivare lånar ut pengar endast med låntagarens förmåga att betala tillbaka. Ett lån som detta för banken medför självklart större risker – med större risker ökar även kostnaderna, då banken inte har någon pant som kan lösas in. (Oftast när man tar ett l [..]
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

3

0   0

effektiv ränta


Den totala räntan räknat på ett år med alla kostnader medräknat. Smslån är kända för sina höga effektiva räntor. Vi hänvisar till våran artikel ”Effektiv, rörlig eller fast ränta?”
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

4

0   0

föreläggande


Ett föreläggande skickas ut från myndigheter  eller Kronofogden om du inte har skött dina betalningar. När du får ett föreläggande måste du göra det som står på detta, det kan vara något du ska göra, eller inte göra. Du ska överklaga föreläggandet om du inte vill ha en betalningsanmärkning.
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

5

0   0

existensminimum


Existensminimum är den lägsta levnadsnivå när det gäller privatekonomi, denna inkomst (Per 2013, 3880kr/mån) är till för det allra nödvändigaste. Om du har allt för höga skulder kan du bli erbjuden/beviljad skuldsanering. Detta är att du lever på existensminimum tills det att din skuld(er) är betald.
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

6

0   0

kreditgivare


En kreditgivare är en person eller företag som ger kredit till en privatperson eller företag. Vi benämner oftast dessa som kreditgivare eller långivare.
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

7

0   0

kreditupplysning


I en kreditupplysning ser man helt enkelt om man är kreditvärdig eller inte, dvs om kreditgivaren kan stå risken att låna dig pengar.
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

8

0   0

inkasso


Om du inte betalar dina räkningar eller ett lån du har så går det vidare till Inkasso. Inkasso skickar ett krav att du ska betala en viss summa pengar. Om du struntar i att betala fordringen till inkasso så kan betalningen gå vidare till Kronofogden och du riskerar att få en betalningsanmärkning.
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

9

0   0

låneskydd


Ett låneskydd är en försäkring som hjälper dig att betala tillbaka ett lån. Vid dödsfall kan låneskyddet se till att en stor del av lånet betalas tillbaka och vid sjukdom, arbetslöshet eller olycka kan de löpande månadskostnaderna betalasunder en viss period.
Källa: xn--smsalnet-e0a.se

10

0   0

löptid


Löptiden är avtalad tid för lånet som du har. Finansinspektionen (Nedan nämnd som FI) är en statlig myndighet som övervakar finans och försäkringsmarknaden i Sverige, alla finansiella institut/värdepappersbolag måste gå igenom FI för att bedriva sin verksamhet, detta gäller även för smslångivare/kreditgivare. FI gör relativt regel [..]
Källa: xn--smsalnet-e0a.se


För att se alla definitioner för 19, logga in!